Tuesday, February 1, 2011 By: Nurul Atiqah binti Rayah

My Wedding Plan ;)

Jeng..jeng..jeng..~

Hahaha.. Kali ini, saya nak keluar topik jap. Nak santai-santai je. 

Oleh kerana sejak akhir-akhir ini saya kerap dihujani dengan soalan  
"Bila nak kawin?", "Akak dah tunang ea?", "Dah ada yang punya ke?", 
maka saya rasa, wajarlah saya memikirkan soal ini. 

Secara jujur, saya rasa saya masih lagi seorang kanak-kanak. Hehe. Tapi, bila fikir angka di sebalik umur, rasa sedar diri pulak. So, apa lagi? Mari kita jawab soalan cepu cemas ni! ;)

(gambar sekadar hiasan setelah dicopy via pakcik google)


1. how old are you?
    = Alhamdulillah, umur saya dah 23 tahun 6 bulan 9 hari. :)

2. are you single?
    = Setakat ini ya. 

3. at what age do you think you'll get married?
    = Dalam masa terdekat, insya Allah.

4. do you think you'll marry the person you are with now?
    = Couple itu haram di sisi Islam.

5. if not, who do you want to marry?
    = JODOH, rezeki, ajal & maut itu rahsia Allah. Nobody knows. ;)

6. who will be your bridesmaid & bestman?
    = Mungkin adik saya? Atau kawan baik saya?

7. do you want a garden/beach or traditional wedding?
    = Kalau Allah izinkan & ada rezeki lebih, nak buat simple wedding ala kampung. Ada rewang dsbnya. :)

8. where do you plan to go on honeymoon?
    = Teringin nak pergi Pulau Perhentian & Pulau Redang. Saya sangat suka laut & ikan. Mungkin krn arwah datuk saya seorang juragan kapal? (ada kaitan ke?haha)

9. how many guests do you think you'll invite?

    = Kalau boleh nak jemput semua yang dikenali. Dalam 5,000 orang & lebih. (perasan glamer la tu..)

10. will that include your exes ?
    = There's no words of "ex" in my life dictionary. I like to use FRIEND. :)

11. how many layers of cake do you want? 
 (kalau kek mario mcm ni OK x?)

    = Tak nak besar-besar, membazir. Kena tgk budget dulu. Yg penting, sume orang dapat rasa.

12. when do you want to get married, morning or evening?
    = Nak nikah malam. (mcm gatal je bunyinye..huhu)

13. name the song/tune you'd like to play at your wedding.
    = Dulu time majlis Cu (my aunt), arwah nenek jemput Kumpulan Shoutul Amal dtg perform. Kalau nak request Shoutul Amal nyanyi lagu Maher Zain boleh ke? Hehe..~

14. do you prefer fine dining or just normal spoon & fork & knife?
    = Mestilah gune tangan. Nak suap-suap ni, pakai tgn baru terasa kasih sayangnya tu. Tak gitu? :P

15. Sirap atau air pepsi?

    = Time pergi kenduri Akh TG & Yaya hari tu, diorang bagi air macam kat pasar malam. Ada 3 jenis, siap ada yang tolong isikan. Nak wat mcm tu jugak, berapa ye nak budget?

16. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

    = Mungkin 1 week after the wedding, insya Allah.

17. money or household items?
   = Both.

18. how many kids would you like to have?

   = (ni antara saya & si dia je tau)

19. will you record your honeymoon in DVD/CD?

   = Mungkin, but not to be published to public :)

20. whose wedding plan would you like to know next...

   = Sahabat handai yang di tag. Jeng3..~


p/s: Saya pun tak tau apa motif kena wat size font besar-besar. Haha..~

19 Percakapan:

Nur Sakinah Sulaiman said...

gatal seyh!!! hahaha

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

Kina jeles seyh..haha~

Cik kak, jawab la jgk..:P

izzatghazali said...

orang nk g kusus kawin xbagi!

haha.

*nak ngungkit abadan abada*

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

cet!

dilarang potong 'Q'..

bg la can kaklong dulu..haha~

sufygirl said...

amboi3 tiqah..siap ada wedding plan, macam dah xlama je..:P

wpun kita sebaya, tp tiqah ttp junior jie.
& jie xkisah pn klu tiqah nk langkah bendul (perlu ke gne words ni? :P)
sebab jie pn dh bbendul2 kne langkah ngan adik2..hehe

batrisya qistina said...

bising tol sufygirl..nak kawen sgt la tu sufygirl :p

sufygirl said...

encik "batrisya qistina", kamu dengar ke suara sy kata sy bising? =_='

sk ht la, tuan punye blog ok je, dia plak kecoh..huh!

sori tiqah, tumpang gaduh ngan bdk senget jap! :P

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

jie: haha..saje gelenya jwb bnde ni..nok nikoh, tp gak calon xjupo lg..ahaha..~

xpe2, silakan bergaduh, iqah suke bila jie ngn ahmad gaduh2 manja ni..ngeh3

ahmad: bo2 la ngusik anak dara org..report ke ayah dia kang! :P

batrisya qistina said...

haha...hok atah tu sapa seru..tu saje dia ngomen tu..sbb dia nak tulis dlm blog dia takut kontrobersi,dia mai komen kat tempat iqah..lalala...

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

hahaha..iqah pun rs gitu gok ahmad..~

jie, tok sey jwb ke soalan2 kontroversi ni?haha~

batrisya qistina said...

cik jie nazirah ~ anda telah ditag..sila jawab :p

penakut..wek wek :p

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

ahmad pun jgn ngade2 eh..

sila jwb jgk..piat kang! :P

sufygirl said...

malas la nak gaduh2 lg.
layan amad mmg xkn pnah hbs..buat penat je..

tiqah,

"Wahai wanita solehah,jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yg bijaksana takkan terpaut pada wanita hanya kepada kecantikan, lirikan senyuman, pada bicara manja dan menggoda atau pada pujuk rayu seorg wanita yg meruntuhkan imannya. Telah tercatat seungkap nama lelaki di Luh Mahfuz untukmu. Cuma peribadinya ditentukan oleh sejauh mana ketinggian peribadimu. Jika kau tetap di atas jalan yang di redhai-Nya, InsyaAllah si dia turut di jalan yang sama.."

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

jie, terima kasih byk2 atas kata2 ni..

byk kali dah baca kata2 kt atas ni tp still, manusia ni selalu lupa, perlu sentiasa diingatkan..:)

no worries, I'll be waiting with patience, insya Allah..~

MakeUpArTy's said...

Salam tiqah..ada blog gak ye?.. k.gee br lg dlm industri blogging ni. haha. thnks coz follow

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

Waalaikummussalam..hehe..a'ah, menulis utk terapi..:D

same2 kak gee..iqah baru lepas 'selongkar' blog kak gee td..heheh..~

batrisya qistina said...

ingat mengingatkan..bukan ajak gado pon..lalala ;p

Amy Natasha Adam said...

Salam.En Batrisya,jgn lupe jwb gak taw.heee...

hujjati said...

Salam. Semoga jumpa calon pilihan hati yang terbaik dan secocok dengan Iqah.. Amin.

Post a Comment