Tuesday, April 20, 2010 By: Nurul Atiqah binti Rayah

Jom Makan! :)

Salam 'alaik..

Bila duk kat umah time cuti ni, aku jadi xtau nak buat ape. Serba tak kena. Umi duk menjahit, dah siap baju sepasang dah pun. Aku? Ngadap laptop je la. Layan adik-adik. TV? Aku tak minat tengok TV kecuali kalau ade cite yang btul-btul best. Bila dah rasa boring macam ni, rasa macam aku ni kena amik short sem la. Kalau tak, aku akan hidup dalam keboringan. Nilah dia, kalau duk kat UIA tu, rasa nak balik yang amat, rindu kat family punye pasal, sampai tiap-tiap hari kol umah. Huhu. Ni dah duk kat umah, boring la plak. Yela, adik-adik sume sekolah, tinggal aku seorang ngan Umi kat umah.

Balik cuti kali ni, Umi kata aku makin berisi. Ye ke? Hehe. Agaknya sebab makan minum aku kat UIA sume cukup [Alhamdulillah]. Umi suruh aku kurangkan makan. Duk kat umah ni, aku rasa aku tak makan banyak, tapi kalau duk saje-saje tu, mesti rasa nak makan. Maka, aku akan melangkah ke dapur untuk mencari makanan. Hehe. Oleh kerana aku ini seoarang anakanda yang patuh, maka sewajarnya aku mengurangkan makan. Untuk mengurangkan nafsu makan, tengok gambar makanan pun jadilah ye. Hehe.

Jom kite "Jalan-jalan Cari Husband Makan!"
                                                                              












     











                                                                                
                                                                           












p/s: Sila lap mulut anda. Sekian.

4 Percakapan:

rabiatul adawiyah said...

angah...bila nak mai uitm..leh blanje~

Nuril Qalbi said...

huhu..hajat di hati mmg nok gi..tp hang tu asyik bz 25 jam..xsempat nk lyn i pun..sob3

rabiatul adawiyah said...

ala you ni...tu pon nak ngajuk. takpela, sbb i dah tak pegi uia, hang mai la sini pulak~

Nuril Qalbi said...

ala, ari tu i nk gi sane u plak bz..menci I..~~~

Post a Comment